مدرسه توسعه پایدار، عنوان یکی از برنامه های پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف است. مدرسه توسعه پایدار، در تلاش است که مخاطبان خود را با دنیای توسعه پایدار و تاثیرات آن بر حوزههای مختلف علم و کسب و کار و چگونگی نزدیک شدن به آن آشنا کند.
همچنین این مرکز، به انجام خدمات مشاوره ای و پژوهشی با هدف کمک به حل مسائل توسعه پایدار کشور و نیز تولید دانش و محتوای بومی در این رابطه نیز می پردازد.
در یک دهه اخیر، عبارت توسعه پایدار یا Sustainable Development بسیار زیاد به کار برده شده است؛ حالا دیگر همه چیز دارد متاثر از این پارادایم می شود. پیدایش مفاهیمی نظیر بنگاه های پایدار، شهرسازی پایدار، مهندسی پایدار، آموزش پایدار، مصرف پایدار، و زندگی پایدار مثالهایی از این اثرگذاری است. توسعه پایدار، به طور خلاصه اجماع بشریت است از تجربه ها و درس آموخته های چند قرن توسعه اقتصادی و تک بعدی؛ توسعه پایدار، الگوی ناگزیر ماست برای پیشرفت.
اما توسعه پایدار دقیقا چیست، چگونه زندگی و کسب و کار ما را متحول می کند و ما در سطوح مختلف برای نزدیک شدن به آن، چه می توانیم بکنیم؟ «مدرسه توسعه پایدار»، قصد دارد تا با برنامههای متنوعی که طراحی کرده است، ضمن پاسخ به سوالات فوق، به توسعه ظرفیت انسانی کشور در این حوزه کمک کند و در کنار کمک به حل مسائل توسعه پایدار کشور، بخشی از خلاء محتوای بومی مورد نیاز کشور را نیز برای علاقه مندان و سیاست گذاران، تامین کند.
اگر شما عضو هر یک از دسته های زیر هستید، می توانید مخاطب برنامههای مدرسه توسعه پایدار باشید:
- مدیران و کارشناسان بخش خصوصی: بنگاه های اقتصادی، به واسطه اثرگذاری شان بر جامعه، محیط زیست و اقتصاد، نقش مهمی در هدایت فرآیند توسعه به سمت پایداری دارند. این نقش، امروزه در مفاهیمی مانند پایداری سازمانی (Corporate Sustainability) و نیز مسئولیت اجتماعی سازمان ها (CSR) متبلور می شود. شرکت در مدرسه توسعه پایدار، به این دسته از مخاطبان کمک می کند که برنامه ها و استراتژی های موثرتری برای ایفای مسئولیت های اجتماعی بنگاه خود تعریف و اجرا نمایند و بنگاه خود را در مسیر پایداری سازمانی بهتر هدایت کنند.
- فعالین سازمان های مردم نهاد: سازمان های مردم نهاد، بازیگران کلیدی عصر توسعه پایدار هستند. آنها در سطوح مختلف می توانند به بهروزی جامعه در ابعاد پایداری یعنی اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی یاری برسانند. از سوی دیگر، سمن ها باید یاد بگیرند که با تعریف مشارکت های برنده-برنده، بنگاه های اقتصادی و دولت را برای تحقق اهداف توسعه پایدار، پای کار بیاورند. مدرسه توسعه پایدار کمک می کند که سمن ها با ایده های جدیدی برای بزرگ کردن گستره فعالیت و همکاری های خود در این زمینه آشنا شوند.
- مدیران و کارشناسان سازمان های دولتی: دولت ها نقش مهمی در سیاست گذاری، قانون گذاری و بسترسازی برای دستیابی به توسعه پایدار دارند. فهم درست کارشناسان و مدیران دولتی از توسعه پایدار و مفاهیم مرتبط با آن، کمک می کند که بهتر بتوانند در سازمان خود، پشتیبان پایداری در توسعه باشند.
- علاقه مندان و دانشجویان: توسعه پایدار، نیاز دنیای امروز ماست و بسیاری فرصت ها به واسطه آن ظهور کرده و خواهد کرد. مدرسه توسعه پایدار و فضای حاکم بر آن به شما کمک خواهد کرد که با گسترش افق های دید خود، بسیاری فرصت های جدید برای ادامه تحصیل، کار و یا فعالیت عام المنفعه در ذهن تان جرقه بزند! چه بسا این جرقه ها، مسیر زندگی شما را به مانند خیلی از کسانی که با مفهوم توسعه پایدار آشنا شدند، عوض کند.